KAKO NAJBOLJE ISKORISTITI POGODNOSTI I UŠTEDETI NOVAC?

Generalno, ono što definitivno prolazi jeste skupljanje kupona za sve što možete, a verujte svašta nešto možete učiniti sa njima, nebitno da li ste kupone pronašli u biblioteci, poštanskom sandučetu, časopisu ili na internetu – samo ih skupljajte. Recimo, tako možete doći do kupona za Burger King, Pizza Hut i sl.

Kupujte u Outlet-ima jer tamo cene mogu biti i do 70% niže nego u regularnim radnjama. Neke od najposećenijih outlet radnji u SAD jesu Ross, Marshalls, Outlet malls itd. Zanimljivo je i recimo to što u nekim od marketa imate mogućnost vraćanja robe u roku od tri meseca ako niste zadovoljni istom (u prevodu, kupite bajs, tv ili šta god da vam treba, vodite računa o tome naredna tri meseca i onda kada se približi i vaše vreme povratka u Srbiju, odete u radnju i vratite robu, a dobijete vaš novac nazad J). Jako bitno je da znate da je online kupovina u SAD-u daleko bezbednija nego u Srbiji, tako da se nemojte plašiti da odete na sajt, pronađete šta vas zanima i to “ubacite u korpu”, samo obratite pažnju da li na početnoj stranici ima nekih promotivnih kupona ili tako nečega što vam može doneti dodatnu uštedu.

Kada je reč o putovanjima jedna od boljih varijanti jeste da se prijavite na couchsurfing (https://www.couchsurfing.com/) i napravite tamo nalog. Osim što možete naći besplatni smeštaj ima i puno saveta o najboljim načinima za putovanje, prevoznim sredstvima itd. Ne zaboravite da aviokompanije uvek imaju neku akciju i ako unapred znate gde biste išli kada vam se radni deo vize završi, nije loše ni da gledate da ranije kupite kartu, kako biste manje platili. Gledajte sajtove samih avio kompanija (Jetblue, Virgin America, Southwest), ali vodite računa o tome da iako se vode kao low cost kompanije, nisu baš tako jeftine kao u Evropi. Takođe dobar sajt preko koga možete naći i smeštaj i prevoz jeste Expedia (https://www.expedia.com/).

Što se tiče autobuskih prevoznika, i oni često daju popuste ukoliko kupujete kartu ranije od predviđenog dana putovanja, a najpoznatiji prevoznici su Lucky star, Megabus itd. Takođe, sajt koji vam može biti od velike pomoći jeste Airbnb (https://www.airbnb.com/) , koji je sličan booking.com iz prostog razloga što i ovde nalazite smeštaj koji se plaća i to isključivo preko sajta karticom. U današnje vreme i sve moderne tehnologije poznate ljudima, zaista je malo verovatno da nećete uspeti da se snađete, pogotovo što uz google maps bukvalno do detalja dobijate kako rutu kretanja i vrste prevoza koje će vam koristiti, tako i praktično u minut izbrojano vreme dolaska sa tačke A na tačku B.

Ono na šta morate obratiti pažnju jeste da ukoliko poželite da otputujete negde van granica SAD, to je moguće u toku trajanja radnog dela vize, dakle možete izaći iz zemlje i vratiti se, međutim, kada pređete na onih dodatnih turističkih mesec dana, nećete moći da idete igde van granica SAD.