INTERVJU SA POSLODAVCEM

INTERVJU SA POSLODAVCEM

Koliko god da je sva naša pažnja, ili bar veći deo nje, usmeren na viziranje i detaljna pojašnjenja i spremanja za isto, ne možemo a da se ne osvrnemo i na  intervjue sa mogućim poslodavcima. Kao što do sada već znate, jedan deo procesa pronalaska za vas idealnog posla, podrazumeva i vašu komunikaciju sa mogućim poslodavcima. Tu je najvažnije da ostavite dobar utisak, kako bi se oni baš za vas odlučili. Intervjui se obavljaju lično ili putem skypa, zavisno od toga da li je poslodavac posetio Srbiju ili se nalazi u Americi.

Vrlo često se u našoj zemlji organizuju razni sajmovi poslova, na kojima agencije iz Srbije ugošćavaju partnere iz SAD i na kojima poslodavci direktno komuniciraju sa zainteresovanim kandidatima, s toga nemojte da vas čudi ukoliko se dogodi da baš vi imate direktan „sudar“ sa mogućim šefom. Kao i za ambasadu, i ovde od vas očekujemo pribranost i dobru pripremu. Pre samog razgovora ćemo vas detaljno upoznati sa poslodavcem i vrstom posla koja vas očekuje, a na vama je da sebe prezentujete u što boljem svetlu. Poslodavca može zanimati da li ste ranije imali iskustva na sličnim pozicijama i kako ste se na njima snašli, kako baratate engleskim jezikom i kakav je vaš odnos prema drugim ljudima.

Zanimaće ih kako biste se snašli u eventualnim neprijatnim situacijama, kako biste se nosili sa prekovremenim satima ili nezgodnim gostima, da li ste timski igrač...sve ono što zanima i domaće poslodavce, kada tražite posao, samo što je na engleskom J Zato ovde u velikoj meri, vašnu ulogu igra dobar CV i mi smo tu da vam pomognemo da sastavite najbolji mogući. Intervju preko skypa je za dosta studenata mnogo lakši oblik razgovora jer ste udaljeni hiljadama kilometara i poslodavac ne može primetiti vašu nervozu toliko koliko je to moguće „face to face“. Mana kod ovih intervjua je pre svega vremenska razlika, pa se neretko događa da se razgovori obavljaju u, po našem vremenu, sitne sate. Zato ne smete biti u pidžamama i umornih lica, već sveži, veseli i odmorni, kao da ste spremni za prvi radni dan J

Takođe, može se dogoditi da se intervju odloži zbog poslovnih obaveza vaših potencijalnih šefova, ili da kasni, zato se morate naoružati strpljenjem. Nećemo vas lagati, postoji mogućnost da za poslodavca vi ne budete najbolji izbor i da vas odbije, u tom slučaju tražimo nove pozicije, ne brinite ništa. Uvek je moguće i da se vama ne dopadne budući potencijalni šef, pa odbijete posao, i tada se bacamo na traženje novih poslova.

ZATO VAM SAVETUJEMO DA SE PRIJAVITE ŠTO RANIJE, KAKO BISTE IMALI VEĆI IZBOR I VIŠE MOGUĆNOSTI!