Minot North Dakota - Marko Tešanović

Proveo sam leto u Minotu, gradu srednje veličine u Severnoj Dakoti, nekoliko sati vožnje od Kanadske granice. U gradu je veoma lako naći dodatni posao i samim tim i dobro zaraditi. Svi studenti koji dolaze su smešteni u istom hotelu, tako da boravak postaje veoma prijatan, mnogo druženja, žurki i raznih drugih aktivnosti. Meštani grada su veoma ljubazni, neiskvareni i spremni da vam pomognu u bilo kojoj situaciji.

     Posao iz ponude je bio održavanje golf terena. Ubrzo sam našao i dodatni posao u restoranu u sklopu istog golf kluba, radio sam kao konobar,  najbolja kombinacija koja može da postoji: dva posla u istoj firmi sto mi je omogucilo da radim prekovremeno ( svaki sat preko 40-og sata u nedelji mi je bio placen 1,5 puta vise). Atmosfera u golf klubu je bila neverovatna, prelep pejzaž, ljudi sa kojima sam radio su bili odlični, spremni da pomognu u svakom smislu. Moram da dodam i to da sam pomalo radio i na gradjevini kao i moleraj sto je bilo jako isplativo.  Sve u svemu posao se mogao jako lako naci i vrata su nam gotovo svugde bila otvorena.

     Zarada je bila odlična. Deo novca sam potrošio na putovanja: Las Vegas, Miami, NYC i svi ovi gradovi su zaista neverovatni. Las Vegas i NYC imaju predivne građevine i hotele, a Miami plaže i okean koji odišu neopisivom lepotom, svakome bih preporucio da ih poseti.  Uspeo sam da kupim sve što mi je bilo potrebno i da vratim zadovoljavajucu cifru novca kuci.