Vigrinia Beach, NC - Nikola Jovanović

Iskustva sa work and travel programa

2018. Leto  Gospodnje proveo sam u Americi, u zemlji Virdžiniji na jednom mestu što izlazi na Atlanski okean. Tamo sam radio za kasom u Food Lion lancu supermarketa. U hotelu gde sam živeo  dobio sam drugi posao, pa sam bio sobar, domar i sve po potrebi. Satnice su bile 11,5 i 8 dolara po satu. Poslovi koji se mogu naći, nude satnice izmedju 8 i 9 dolara. 

Nakon tri meseca boravka na mestu gde skoro svake zore delfini dolaze skroz do plaže, i nemanja vremena da to često gledam, sa zaradjenim novcem sam mogao lepo proputovati Ameriku. Posetio sam Washington , New York , San Francisco , Los Angeles , Las Vegas , Grand Canyon, Yellowstone i još nekoliko nacionalnih parkova. Čak mi je i ostalo nešto novca da vratim uloženo, i preko toga.

Iskustvo koje nudi ovaj program možda nije sve vreme lepo, jer ima i svojih poteškoća sa kojima se treba izborito , ali je ipak iskustvo od neprocenjive vrednosti koje se pamti po ceo život, koje nudi nova poznanstva, lepe uspomene i nova duhovna bogatstva. Definitivno zaslužuje pojačan trud da se ranije polože ispiti, i vredi uloženog novca. Ne verujte da je Amerika obećana zemlja, jer je to laž, ali slobodno poverujte da boravak tamo ima svašta lepo da obeća...