TENNESSEE

Opis

Теnesi  ( Tennessee), savezna država SAD, se nalazi u istočnom delu. Površina države je 109.247 km², а broj stanovnika prema popisu iz 2000. Iznosio je 5.689.28. Glavni grad je Nešvil, drugi po veličini, a najveći Memfis sa 670,902 stanovnika. Tenesi je stupio u SAD 1796. godine kao šesnaesta država.

Naziv Tenesi potiče od pojma Tanasi, naziva jednog indijanskog naselja na reci Mali Tenesi. Jedan od nadimaka države je država dobrovoljaca. Ovaj nadimak potiče iz vremena Američkog rata za nezavisnost u kojem su učestvovali brojni gradjani Tenesija kao dobrovoljci.

Studenti će raditi u gradovima Gatlingburg i Sevierville na raznim pozicijama, a takav je izbor i za drugu poziciju, u Tenesiju se dodatni posao lako pronalazi.

Satnice i pozicije

           Pozicija

Satnica $

Prekovremeno $

Bakšiš $

Smeštaj $

Retail Store

9

13,5

75

Kitchen staff

8

12

75

Amusement Park

9

13,5

75

Ride Attendant

10

15

75

Team member

9

13,5

75

Housekeeping

8-9

12-13,5

Moguć

75

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite detaljniju listu vaših poslova / u izradi/

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće oko 75$. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Ne možete doći bilo gde u Tenesiju, a da ne čujete živu muziku, posebno u gradovima Nešvil i Memfis. Muzika dominira modernom istorijom I kulturom.

Tenesi je bio jedan od stubova američke civilizacije od kako su se prvi kolonisti naselili u 17. veku. Krajem 18. veka, engleski i škotski naseljenici počinju da naseljavaju istočni deo države, stvarajući zajednice na zemlji koju su im Cherokee Indijanci izdavali. To je bilo poznato kao Watauga društvo.

Tokom Civilnog rata u USA, Tenesi je bio poprište brojnih bitaka. Mnoga ratna polja su sačuvana kao nacionalni istorijski parkovi. Hotel u Memfisu je bio mesto atentata na Martina Lutera Kinga jr 1968. godine. Na tom mestu danas je impresivni muzej civilnih prava.

U modernim vremenima Tenesi se ističe kao leglo muzike. U Nešvilu i Memfisu, bluz, rok, soul i kantri muzika su dostigle nove visine. Sa Elvisom i njegovom vilom u Grejslendu i Doli Parton sa Dolivudom, ova američka država je prva destinacija za ljubitelje muzike i talente željne dokazivanja. Turizam ima veliku ulogu u modernoj ekonomiji, a muzika je u srži nje.

Država je mix južnjačkih načina i planinskog duha. Populacija je uvek bila mešavina Engleza, Škota, Iraca, a u novije vreme i oslobodjenih Afro – Amerikanaca. Svaka od ovih kultura je kreirala zadivljujuću muziku i kuhinju kojom se odlikuje narod Tenesija.

Bez razlike gde odete, u ovoj državi možete očekivati toplu dobrodošlicu, pogotovo jer je turizam tako ključna komponenta lokalne ekonomije.

Istražite Tennessee:

Link 1: https://www.visittheusa.com/state/tennessee

Link 2: https://www.tripadvisor.com/Attractions-g28963-Activities-Tennessee.html

Link 3: https://visitfranklin.com/explore

VIDEO ISKUSTVA