OCEAN CITY MD

Opis

Ocean City je urbano letovalište u Worcester County, Maryland. Grad turizma i jedno od najposećenijih mesta na svetu za vreme leta. Proteže se duž 10 milja duge peščane plaže, gde svake godine preko 8 miliona turista provede odmor. Predivni okean, studenti i mladi iz celog sveta su dodatni garant za zabavu na sve strane.

Urban i poseban sa mnoštvom ugostiteljskih objekata, pruža mogućnost lakog pronalaženja dodatnih poslova.

Poslovi za studente su u restoranima, hotelima, poslastičarnicama, kafe šopovima, buticima, vodenim i zabavnim parkovima, marketima, pumpama, prodavnicama sladoleda, klubovima, restoranima brze hrane itd.

Satnice i Pozicije

Minimalna satnica počev od 1-og Jula 2018 je 10,10 $.Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi  $.  Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice, samim tim je i prekovremeni sat veći.

               Pozicija Satnica $ Prekovremeno$ Bakšiš$  Smeštaj $
Server/Bartender - 50-250 80-120
Sales clerk 10,10- 15,15- Moguć 80-120
Busser/Runner/Barback 10,10- 40-150 80-120
Hostess 10,10- 15,15- Moguć 80-120

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće od 80 $ do 120 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Zemljište na kom je grad podignut je nekada bilo u vlasništvu Engleza Thomas Fenwick-a. godine 1869, biznismen Issac Coffin izgradio prvi komercijalni smeštaj na plaži. Ubrzo nakon toga je izgrađeno nekoliko pansiona koji su  raznim aktivnostima privlačili istaknute privrednike iz Merilenda. Do 1870., grad je bio poznat pod imenom “The Ladies’ Resort to the Ocean.” Prvi veći hotel “ Atlantic hotel” je otvoren 4-og jula, davne 1875 god. Pored prelepih aktivnosti na plažama hotel je bio poznat i po bilijar klubu i godinama je bio najsavremenija atrakcija u Ocean City-ju.  

Danas Ocean City nastavlja širenje preko zaliva prema gradovima Berlin i Ocean Pines. Grad se prostire na preko 15 km plaže, a na glavnoj ulici “The Boardwalk” se nalazi mnoštvo tržnih centara. Upravo u ovoj ulici se organizuje najviše dešavanja u Ocean City-ju.

Istražite Ocean City, MD

Link1: http://www.ocean-city.com/

Link2: http://ococean.com/

Link3: http://www.ocbound.com/

Link 4: https://en.wikipedia.org/wiki/Ocean_City,_MarylandVIDEO ISKUSTVA