RAPID CITY MT RUSHMORE

Opis

Rapid City, South Dakota, inače nazivaju ''Grad Predsednika''. Rapid City je drugi najveći grad u Južnoj Dakoti i ima oko 70.000  stanovnika.  U toku  leta broj ljudi  koji boravi u njemu se viseštruko povećava. Mnogobrojni restorani, hoteli i prodavnice tada traže radnike što studenti koriste radeći dodatne poslove.

Mount Rushmore je monumentalna granitna skulptura koju je kreirao Gutzon Borglum, a prikazuje 18-metarske skulpture glava bivših predsednika SAD-a. Sa leve na desno to su: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt  i Abraham Lincoln. Nalazi se blizu Keystonea u Južnoj Dakoti, a obuhvata površinu od 5,17 kvadratnih kilometara.

U početku, projekat klesanja planine Rushmore je započet kako bi se povećao turizam u Black Hills regiji u Južnoj Dakoti. Danas preko tri miliona turista svake godine obilazi ovaj predeo.

Satnice i Pozicije

Minimalna satnica počev od 1-og Januara 2016 je 8,55 $. Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi 12,82 $.  Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice, samim tim je i prekovremeni sat veći.

Pozicija Satnica $ Prekovremeno$ Bakšiš$ Smeštaj $
Housekeeping 8,55 12,82 Moguć 50-100

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće od 50 $ do 100 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Kada je javnost otkrila zlato u ovom kraju to je dovelo da masovnog naseljavanja u regiji Black Hills, Južna Dakota. Rapid City je osnovan 1876. godine od grupe razočaranih rudara, do 1900. godine Rapid City je doživeo i bum i neuspeh, ali je sebe pozicinirao kao regionalni centar srednjeg –zapada. Ime je dobio po Rapid Creek-u koji teče kroz njega.

Rapid City je ponosan na svoje zapadno i indijansko nasledje. Kroz grad naići ćete na izložbe starosedeoca i na interaktivne muzeje kao što su “The Journey Museum’ and “Learning Center”. U Appex galeriji možete istražiti daleku prošlost Rapid City-ja, a u centru grada možete videti bronzane statue predsednika u prirodnoj veličini i doživeti jedinstvenu šetnju.

Samo neke od predsedničkih statua koje možete videti su statue: Abraham Lincoln, John Kennedy, John Adams, Ronald Reagan, George Washington…

Istražite Rapid City, SD

Link 1: http://www.visitrapidcity.com/

Link 2: http://www.downtownrapidcity.com/

Link 3: http://www.city-data.com/us-cities/The-Midwest/Rapid-City-History.htmlVIDEO ISKUSTVA