VAIL CO

Opis

Vail je gradić u državi Colorado osnovan i izgradjen kao baza za Vail Ski Resort. Ime je dobio Charles Vail-u, a 1962. je zvanicno otvoren za svoju prvu sezonu, do 1969. Vail je bio najpopularniji ski resort u državi.

Ekonomija Vail-a se oslanja na turizam, kako na zimski tako i na letnji turizam (golfing centar). Letnje aktivnosti još uključuju planinarenje, planinsku vožnju biciklima, pecanje, jahanje…

Vail se razvio i kao kulturni centar sa različitim umetnostima i muzičkim dešavanjima tokom leta. Uz to Vail je i kulinarski centar sa raznovrsnim restoranima koji su prilika za zapošljavanje naših studenata.


Satnice i Pozicije

Minimalna satnica počev od 1. jula 2020. je 12 $. Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi 18 $.  Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice, samim tim je i prekovremeni sat veći.

Pozicija Satnica $ Prekovremeno$ Bakšiš$ Smeštaj $
Restaurant staff 6,85 Da 80-130
Kitchen staff 12 18 80-130
Housekeeping 12 18 Moguć 80-130

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće od 80 $ do 130 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Kolorado je država izgradjena na ledjima rudara, graničara i rančera. Postoji duh snage i nezavisnosti evidentan u ruralnom narodu. Priroda vlada ovom planinskom državom i iako su zlatni rudnici pretvoreni u skijališta osećaj divlje avanture dominira opuštenom i nepretencioznom Koloradu.

Mnogo pre nego što su Evropljani našli put do teritorije Kolorada, na toj zemlji je živelo nekoliko indijanskih plemena Arapaho, Cheyenne, Utes and Shoshones.

Španci su bili prvi Evropljani koji su došli u Kolorado oko 1600., ali nisu stvorili trajna naselja.

Sve se promenilo za Kolorado kada je zlato otkriveno 1870.-tih godina.

Moderni procvat doživljava 1960.-tih godina kad evropski skijači otkrivaju nerazvijen teren Rocky i San Juan planina. Aspen je prvi stari rudarski grad koji je pretvoren u ski resort.

Danas ski industrija je okosnica turističke privrede Kolorada.

Kultura i priroda  idu ruku pod ruku jer je Kolorado zemlja ljudi koje vole da svoje vreme provode napolju.

Lokalci su mahom relaksirani i prijateljski raspoloženi.

Kolorado ima dugu tradiciju poznatih kulturnih dogadjaja koji osiguravaju da u Kolorado-u ima šta da se radi i da se čovek zabavi.

Zanimljivost je da je najpoznatija TV porodica iz Kolorada, Carrington-ovi iz svetski poznate serije “Dinastija”.

Istražite Vail, CO

Link 1: https://www.visitvailvalley.com/

Link 2: http://www.vail.com/mountain/photos/photos.aspx#/Winter

Link 3: http://www.colorado.com/cities-and-towns/vailVIDEO ISKUSTVA