GALVESTON, TX

Opis

Galveston je grad u američkoj saveznoj državi Texas, nalazi se na obali Meksičkog zaliva, na ostrvu Galveston.

Grad je poznat kao turističko mesto, udaljen je od Houstona 80 milja.

Galveston nudi 32 milje u plažama, fantastične restorane, vrhunske hotele i rezorte, sjajna mesta za šoping i za posao, a atmosfera je topla i prijateljska. Poslovi su raznovrsni i dobro plaćeni, atraktivno mesto za posao i odmor.

Sjajnu zabavu i mogućnosti pruža Galveston. Ako upitate lokalca šta ima da se radi u Galveston-u, on bi vam odgovorio :“Šta to nema da se radi u Galveston-u!”


Satnice i Pozicije

Minimalna satnica počev od 1. Januara 2016 je 7,25 $. Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi oko 10,87 $. Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice, samim tim je i prekovremeni sat veći.

           Pozicija Satnica $ Prekovremeno$ Bakšiš$ Smeštaj $
Amusement park w. 8 12 80-120
Restaurant worker 7,25 11,25 Moguć 80-120
Server 2,13 Od 50-250 80-120
Fast food staff 7,5 11,25 80-120
Lifeguard 8 12 80-120

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće od 80 $ do 120 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Kada je došao prvi Evropljanin 1528. Galveston ostrvo je bilo dom Karankawa I Akokisa Indijanaca koji su kampovali, pecali i lovili duž ostrva.

Galveston je dobio ime po španskom generalu Bernardu de Galvez-u. Amerikanci kažu „Sve je veće u Teksasu“ , a u 19.veku sve u Teksasu je prvo uradjeno u Galvestonu: prva pošta, prva bolnica, prva opera, prvi country klub...kada je bio i jedna od najposećeniji luka.

Galveston luka je najstarija luka u Meksičkom zalivu zapadno od New Orleans-a.

Disney  cruise lines sada plove od luke ka svojim destinacijama u Karibima.

Galveston je domaćin 3. najvećeg Mardi Gras-a u zemlji. Mardi Gra na francuskom znači masni utorak i njime se obeležava poslednji dan uoči 40-o dnevnog uskršnjeg posta. Festival ima odlike karnevalske atmosfere.

U njemu se može naći za svakog po nešto , tu su galerije i likovni centri, festivali, istorijska mesta, muzeji, koncerti, opera, balet, bioskop.

Istražite Galveston

Link 1: http://www.galveston.com/

Link 2: https://tshaonline.org/handbook/online/articles/hdg01

Link 3: http://www.co.galveston.tx.us/Museum/galveston_city_history.asp

VIDEO ISKUSTVA