GATLINBURG TN

Opis

Planinsko odmaralište u državi Tennessee. Grad je popularno odmaralište i nalazi se na granici “Great Smoky Mountains” nacionalnog parka. Ovo odmaralište je izuzetno posećeno u letnjem periodu, kao kod nas Zlatibor i Kopaonik i veoma je popularna destinacija.

Veliki broj restorana, hotela, prodavnica i klubova su garant za dodatne poslove na ovoj predivnoj destinaciji. Svež i čist vazduh, priroda koja osvaja na prvi pogled, ljubazni i nasmejani stanovnici ovoga mesta koji su uvek spremni da pomognu, sve to ulepšaće i učiniti vaše leto nezaboravnim.


Satnice i Pozicije

     Pozicija         Satnica $      Prekovremeno $     Bakšiš $     Smeštaj $
Server 4 50-250 70-120
Landscape 10 15 70-120
Cook 9 12,5 70-120

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće od 70 $ do 120 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Pre više od dvesta godina, 1807.god, Marta Jane Huskey Ogle sa svojom decom i nekoliko članova njene porodice stigla je u lokalitet Great Smoky Mountains u istočni deo države Tennessee da ispuni želju svom preminulom suprugu da se smesti u “rajsku zemlju” koju je on našao za njih.

Prvobitni naziv je bio White Oak Flats, a od 1854. dobija naziv Gatlingburg, po Radford-u Gatlin-u.

Nijedan put u Gatlingburg nije kompletan bez posete najveće atrakcije Gatliburga Ripley`s Aquarium of the Smokies, fenomenalna 1,3 miliona galona morske vode je nedavno proglašen kao #1 Akvarijum SAD-a. Takodje postoji i ski centar i zabavni park koji nudi tokom cele godine klizanje i porodičnu zabavu.

Istražite Gatlingburg

Link 1: http://www.gatlinburg.com/

Link 2: http://www.travelmindset.com/story/what-to-do-in-gatlinburg-tennessee-art-culture

Link 3: http://www.gatlinburg.com/things-to-do/attractions.aspx

VIDEO ISKUSTVA