NANTUCKET ISLAND, MA

Opis

Ostrvo je jedno od najpopularnijih letovališta krema američkog društva. Nalazi se 50km južno od Cape Code-a u državi Massachusetts. Ostrvo je jedinstveno i po tome što je prosečna vrednost imovine na ostrvu jedna od najvećih u USA što dosta govori o ovom mestu i njegovoj posebnosti. Stanovništvo ostrva se povećava na oko 50.000 tokom letnjih meseci, zbog turista i sezonskih stanovnika.

Ostrvo je puno prestižnih hotela i restorana na samoj plaži, tako da će studenti moći lako da nađu dodatni posao. U letnjoj sezoni zbog dolaska velikog broja turista potreba za radnom snagom je veća. 

Satnice i Pozicije

Minimalna satnica počev od 1-og Januara 2020. je 12,75 $. Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi oko 19,12 $. Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice, samim tim je i prekovremeni sat veći.

      Pozicija     Satnica $     Prekovremeno $    Bakšiš $    Smeštaj $
Lifeguard 16 150
Housekeeping 13 Moguć 150
Bellman 13 Moguć 150
Kitchen help 12 21 150
Pool attendant 14 21 Moguć 150

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, period sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Iskustva studenata, Nantucket Island-Video

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće u iznosu od 150 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Nantucket najverovatnije nosi ime od Wampanoag reči koja bi značila udaljena zemlja. Narod Wamponoag živeo je na ostrvu do sredine 15.veka, a nakon toga im se pridružuju Englezi koji započinju naseljavanje ostrva.

Sve do kraja Američke revolucije Nantucket je bio glavna destinacija za kitolov sa više od 125 brodova kitolovaca.

Sredinom 20.veka gradjevinski preduzimači počinju kupovati velike površine ostrva koje pretvaraju u primamljivu destinaciju za imućne ljude u severo-istočnoj Americi i turizam postaje glavna grana ostrva i grada.

Popularna pevačica Meghan Trainor rodjena je na ovom ostrvu, dok mnoge poznate ličnosti imaju vikendice, medju kojima su i Bill Gates, Tommy Hilfiger i bivši potpredsednik Amerike Joseph Biden.

Nantucket ima nekoliko čuvenih muzeja i galerija, uključujući ” Maria Mitchell Aquarium” i “Nantucket Whaling Museum”.

Istražite Nantucket Island, MA

Link 1: http://nantucket.net/

Link 2: https://www.greatpointproperties.com/fun-facts-about-nantucket/

Link 3: http://www.ack.net/culture_and_history.htmlVIDEO ISKUSTVA