DELLS WI

Opis

Wisconsin Dells je gradić u centralno-južnom delu Wisconsin-a. Poznat je po turističkim atrakcijama.

Turizam je glavni doprinos ekonomiji Wisconsin Dells-a. Dells ima mnogo otvorenih i zatvorenih vodenih parkova, proglašavajući sebe " Prestonicom sveta među vodenin parkovima". Dells ima i mnoge druge turističke atrakcije i aktivnosti kao što su: golf tereni, mini golf, jahanje, karting staze, vodeni sportovi, skijanje na vodi, muzeji, zabavni parkovi i kazina. S' obzirom da je Dells turističko mesto sa mnogobrojnim ugostiteljskim objektima, naši i ostali strani studenti imaju mogućnost dosta da rade i pristojno zarade ako to žele. Pored mnogobrojnih poslova koji im se nude u našoj ponudi, studenti u slobodno vreme mogu da uživaju u mnogobrojnim sadržajima koje ima nudi ova popularna turistička destinacija. Studenti će raditi i provoditi vreme sa američkim i ostalim stranim studentima obogaćujući svoj život i stičući nova radna i životna iskustva.


Satnice i Pozicije

Minimalna satnica počev od 1-og Januara 2016 je 7,25 $.Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi oko 10,00 $.  Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice, samim tim je i prekovremeni sat veći.

             Pozicija Satnica $ Prekovremeno$ Bakšiš$ Smeštaj $
Retail store worker 8 12 75-100
Hotel/resort worker 8,5 12,75 75-100
Amusement par worker 8,5 12,75 75-100
Housekeeping 8,5 12,75 Moguć 75-100

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće od 75 $ do 100 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.


Detaljnije

Kultura i istorija

Grad Wisconsin Dells je osnovan kao Kilbourn city od strane Byrona Kilbourna.

Da bi turisti lakše identifikovali grad koji je poznat po svom pejzažu daje mu naziv  Wisconsin Dells 1931. (Dell  potiče od francuske reče dalles što znači slojevi ravne stene)

Starosedeoci Indijanci su živeli na ovom prostoru i žive već 2000 godina i njihov duh je svuda još prisutan. Ho-Chunk je najveća zajednica Indijanaca u Wisconsin-u, jedan deo njih i danas drži oko 2000 jutara zemlje nastavljajući njihovu predanost da sačuvaju duh Ho-Chunk kulture.

Wisconsin ima bogato kulturno nasledje koje nastavlja da zabavlja i inspiriše svakog ko ga iskusi. Od muzeja do galerija Wisconsin je na vrhu liste svakog ljubitelja umetnosti.

Ono što čini šarm Wisconsin-a su i : sir, Green Bay Packers-i i pivo. Wisconsin ima više  barova po stanovniku nego crkava i škola zajedno, sve to spojeno sa muzičkim festivalima. Grad Madison, sa artističkim stilom, sjajnim noćnim životom i vodećim univerzitetom predstavlja cvet Wisconsin-a.

Istražite Wisconsin Dells

Link 1: http://www.wisdells.com/wisconsin-dells.htm

Link 2: http://en.wikipedia.org/wiki/Wisconsin_Dells,_Wisconsin

Link 3: http://www.wisdells.com/media/facts/history.htmVIDEO ISKUSTVA