WYOMING

Opis

Wyoming je američka savezna država locirana u središtu SAD-a. Povšina Wyominga je 253.348km², a na tom prostoru živi 532.668 stanovnika.Glavni gred je ove države je Cheyenne.

Prošle godine je preko 10 miliona turista posetilo ovu destinacuiju. Ako želite i vi da uzivate u netaknutoj prirodi i posetite mnogobrojne Nacionalne parkove onda je Wyoming svakako prava destinacija, pritom pruža i veliku mogućnost nalaženja dodatnih poslova.

Nudimo vam veliki broj poslova na ovoj destinaciji i to u restoranima i hotelima.


Satnice i pozicije

Minimalna satnica počev od 1-og Januara 2016  5,15 $. Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi 7,72 $.  Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice, samim tim je i prekovremeni sat veći.

            Pozicija Satnica $ Prekovremeno $ Bakšiš$ Smeštaj $
Fast food staff 9,25-9,5 13,87-14,25 70-100
Crew member 9-9,25 13,5-13,87 70-100
Housekeeping 8 12 Moguć 70-100

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd.  Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće od 70 $ do 100 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

U Wyominig-u preovladava mešavina između polupustinjske i kontinetalne klime sa većim temperaturnim oscilacijama nego što je to slučaj u drugim delovima SAD-a. Leta su vruća, sa prosečnim julskim temperaturama od 29 do 35 stepeni. Tokom letnjih noći temperatura se spušta na 10 do 16 stepeni. Krajem proleća i početkom leta količina padavina se smanjuje. Zime su hladne, sa periodima lepog vremena pod uticajem toplog vetra.


Kultura i istorija

Nekoliko Indijanskih grupa je prvobitno naseljavalo teritoriju poznatu kao Wyominga. Jugozapadni deo države je nekada pripadao španskoj imperiji zatim i meksičkoj teritoriji, dok je ustupljen Sjedinjenim Američkim Državama 1848.godina na kraju meksičko-američkog rata.

Država je dobila ime po istoimenoj dolini u Pensilvaniji, koja potiče od reči “čvevamink” što se nekako pretvorilo u sadašnje ime a znači “u plićaku velike reke”.

Na dalekoj severozapadnoj granici Wyominga nalazi se Yellowstone, koji je proglašen za prvi svetski nacionalni park 1872. godine.

Wyoming je prva država koja je dozvolila ženama pravo da glasa.

Istražite Wyoming

http://www.planetware.com/tourist-attractions/wyoming-uswy.htm

http://www.50states.com/facts/wyoming.htm

http://www.travelwyoming.com/things-to-doVIDEO ISKUSTVA