SACO MN

Opis

Saco je grad u okrugu York, država Maine. U njemu se nalaze Ferry Beach State Park, Funtown Splashtown USA, Thornton akademija, Aquaboggan vodeni park, bioskopi, paraglajding, surfing itd.

Vrlo je popularan među turistima tokom letnjih meseci upravo zbog mnoštva dešavanja i stvari za videti i obići, a jedna od njih je i Old Orchard Beach.

Povezan je sa gradovima Portland i Boston. Funtown Splashtown je zabavni park u porodičnom vlasništvu koji je zanimljiv i mladima i starima.

Studenti ovde imaju lepe prilike za dodatne poslove, jer ovaj grad nije vezan samo za turizam.

Satnice i Pozicije

Minimalna satnica počev od 1-og Januara 2018 je 10 $. Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi oko 15 $.Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice,samim tim je i prekovremeni sat veći.

Pozicija Satnica $ Prekovremeno $ Bakšiš $ Smeštaj $
Supermarket Associate 10 15 125-150

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd. Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.

Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji.Cenase kreće od 125 do 150 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Država Maine, kome grad Saco pripada, dugo je bila deo Kanade i stanovnici još uvek poseban osećaj ka njoj, ali je i patriotska do srži pomogla je da Amerikanci postanu slobodna zemlja.

Danas turizam predstavlja najveći deo ekonomije.

Mejn ima dugo istoriju vezanu za indijanska plemena koja su je naseljavala. Njihovo nasledje ostalo je u imenima gradova i mnoštvu istorijskih mesta.

Evropljani koji su prvi naselili Mejn bili su Francuzi 1604. godine.

Mejn je postala 23. država Amerike 1820. godine sa gradom Portland kao glavnim gradom. U modernim vremenima Mejn se oslanja na drvnu industriju i poljoprivredu. Krajem 19. veka bogate familije sa istočne obale počele su da traže sebi mesta za letnji odmor u ovoj regiji, a ta tradicija se nastavlja i danas.

Mejn je interesantno mesto sa velikim etničkim mixom, Francuzi, Irci i Škoti čine veliki deo populacije.

Kada posetite Mejn videćete kako su njeni stanovnici ponosni na njenu bogatu I raznoliku kulturu. Videćete sajmove, festivale i proslave indijanskog, grčkog i Švedskog nasledja i uživaćete u hrani Mejna, jastozima i borovnicama.

Istražite Saco, MN

Link 1: http://www.sacomaine.org/

Link 2: https://en.wikipedia.org/wiki/Saco_Bay_(Maine)

Link 3: http://koa.com/campgrounds/saco/local-area/attractions/VIDEO ISKUSTVA