BERLIN MD

Opis

Berlin je grad u Worchester okrugu, država Maryland.

Iako ime upućuje na glavni grad Nemačke ne postoji veza u imenima.

Ime gradića je skraćenica od imena gostionice ☺ “Burleigh Inn”, već ova činjenica upućuje je da je „istorijski šarmantan i umetnički živ“. U blizini Berlina se nalazi Ocean City, kao i Asateg Nacionalna obala.

Odiše viktorijanskom arhitekturom, koju upotpunjuju male radnjice i galerije, u čijem centru se održavaju razna muzička dešavanja, događaji tipa May Day, Festival breskvi, Octoberfest, Viktorijanski Božić, spuštanje kugle za Novu Godinu kao i trke u kadama za kupanje.

Sviđaju vam se neke od scena iz filmova Tuck Everlasting and Runaway Bride? Svideće vam se i Berlin, gde su zapravo oba filma snimana!

Centar je nacionalno zaštićen istorijski deo, a u februaru 2014. Berlin je imenovan od strane Budget Travela za Najkul mali grad u Americi!

Satnice i Pozicije

Minimalna satnica počev od 1-og Jula 2018 je 10,10 $. Prekovremeni sat se plaća jedan i po put više i iznosi oko 15,15 $. Satnica može biti i veća od zagarantovane minimalne satnice, samim tim je i prekovremeni sat veći.

              Pozicija   Satnica $   Prekovremeno $   Bakšiš $   Smeštaj $
Supermarket associate 10,10 15,15 125-150
General crew 10,10 15,15 125-150

*Satnice, bakšiši i cene smeštaja  su podložni promenama. Variraju u zavisnosti od sezone, perioda sezone, poslodavca, obima posla itd. Prekovremeni rad nije zagarantovan. Detaljnije informacije biće sadržane u job offer-u.


Preuzmite listu konkretnih poslova OVDE

Smeštaj

Smeštaj je obezbeđen, uglavnom je skroman/studentski, ali ne tako retko može biti malo bolji i opremljeniji. Cena se kreće od 125 $ do 150 $. Obično su to iznajmljene kuće ili moteli. Studenti su raspoređeni po sobama, u većini slučajeva od jednog do četiri studenta. Moguće je da partneri zahtevaju depozit za smeštaj i on se plaća odmah po dolasku, ili iz Srbije. Razlog plaćanja unapred je osiguravanje smeštaja zbog ograničenih kapaciteta na datoj lokaciji i sigurnosti stanodavca.

Detaljnije

Kultura i istorija

Država Maryland je dobila ime po Henriette Maria od Francuske, prvo je nosila naziv Province of Maryland i došla je daleko u razvoju zahvaljujući svojoj obali i poljoprivredi.

Pre 1000 godina pre nove ere, u području Merilenda živeli su starosedeoci Indijanci, plemena Nanticoke, Susquehanna i Powhatan.

Prvi Englezi dolaze 1632. godine, donose katoličku veru i za glavni grad proglašavaju  1695. Annapolis.

Zanimljivost za Merilend je kad su Britanci pokušali da okupiraju Baltimore u noći  izmedju 13-14 septembra 1812. god. iako se našao pod bombama od strane engleskog broda, odupreo se napadu i 14. septembra ujutro vijorila se  američka zastava. Nadahnut tom slikom Francis Scott Key je napisao “The Star Spangled Banner”, pesmu koja je 1931. godine postala američka himna.

Poljoprivreda i pomorska indust. predstavljaju bitne grane za razvoj Merilenda, a sada je turizam postao jednako važna grana. The Chesapeake Bay svake godine privlači desetine hiljada posetilaca koji dolaze da uživaju u prirodi, istoriji i izvrsnoj morskoj hrani.

Lokacija Merilenda ukazuje na to da njena kultura predstavlja miks severnih I južnih Amerikanaca. U gradovima se još oslanjaju na kolonijalni uticaj, posebno u pogledu arhitekture. Merilend je dom mnogih prirodnih parkova, a lokalci su veoma ponosni na  Assateague Island National Seashore and Dans Mountain Wildlife Management Area, glavne turističke atrakcije.

Istražite Berlin, MD

Link 1: http://www.berlinmainstreet.com/

Link 2: http://berlinchamber.org/

Link 3: http://www.legendsofamerica.com/md-berlin.htmlVIDEO ISKUSTVA