PUTOVANJA TOKOM BORAVKA U SAD

Posle par meseci teškog rada došao je i trenutak za onaj najslađi deo. Verovatno je većina vas zamišljala da poseti New York, Las Vegas, Los Angeles, Miami...  Sada ćete konačno imate priliku za to pa je iskoristite na najbolji način.

Provozajte se trajektom do Kipa slobode koji predstavlja simbol ovog grada. Imajte u vidu i činjenicu da vas do krune ovog spomenika deli i 354 stepenika J. Pa da ne dužimo mnogo jer svašta bi moglo da se piše, najbolje je da ga posetite, podelite sa nama vaše utiske, napravite fotografije i istražite sve što ovaj spektakularan grad  nudi. Jedno je sigurno, uživaćete svim čulima i nećete računati dolare koje ste potrošili u ovom skupom gradu jer je iskustvo neprocenjivo JBez obzira koliko ste filmova ili serija gledali o Njujorku,  kada izađete na velelepni  Tajms skver ostajete definitivno bez daha. Sve te visoke zgrade, izgled moći i bogastva, sve će to biti nestvarno i sama činjenica da ste tamo će vam biti dovoljna za potpuno osećanje zadovoljstva. Posetite tu i čuveni muzej madam Tiso i napravite fotografije sa svojim omiljenim likovima.  Obiđite „Central Park“  jedan od najvećih parkova na svetu, koji je po svom prostranstvu veći od kneževine Monako. Znajte da skoro ne postoji romantični film koji je snimljen u ovom gradu a da u kadru nisu bile drvene kočije koje su i najpopularnija atrakcija parka.

Ako  je vaš izbor sunčana Kalifornija onda vam neće biti lako da se odlučite za samo jednu destinaciju. Oni avanturističkog duha će  uživati u obilasku velikih gradova u kombinaciji sa divnim plažama  i prećiće na hiljade  kilometera kako bi na najbolji način doživeli čari ovog prostranstva.

Neki od vas će iz Kalifornije preći u državu Nevadu i posetiti “grad greha”. Znajte da vas od Los Anđelesa do Las Vegasa deli 433 km , pa iskoristiti to.

Ako pak uživate u prirodnim fenomenima možda će vaš izbor biti grandiozni kanjon Kolorado koji je lociran u severozapadnoj Arizoni.  Svi turisti, čak i oni koji se plaše visine, skupe snagu i sa ruba kanjona dive se ovoj lepoti. Uređene su i staze, pa se možete spustiti niz litice u dubinu kanjona. Prebrodite strah, jer ono što ćete tada osetiti neće vas ostaviti ravnodušnim, osećaj je neverovatan i jedinstven. 

Želite da osetite duh latino kultre? Kakvog god da ste raspoloženja ili kakav god da vam je ukus, u Majamiju ćete sigurno pronaći tip zabave baš po svojoj meri. Majami je jedan od najuzbudljivijih gradova na svetu i nikoga neće razočarati. Neko će možda na pomenu ovog grada pomisliti na pesmu “I’m in Miami beach”  ili se setiti serije “CSI Miami” ali svakako će većina vas poželeti da se nađe baš na ovom mestu. Ko god je izdvojio nekoliko dana za posetu, ne krije oduševljenje bezbrojnim mogućnostima koje pruža ova fabrika zabave koja turistički postaje slavnija od Los Anđelesa i Las Vegasa.

             

“Putovanje nikad nije stvar novca, već hrabrosti.”(Paulo Koeljo, Alef)