PREDAVAČ ENGLESKOG


Uvod

Kina je država u istočnoj Aziji. Poznata kao najmnogoljudnija zemlja sveta, po veličini površine je četvrta  na svetu. Kina je jedna od najmoćnijih država na svetu i najnaprednija ekonomija poslednjih godina. Trenutno je u Kini evidentan porast svesti da deca od malih nogu savladaju engleski jezik što je uzrokovalo ogromnu tražnju za predavačima engleskog jezika, Iz godine u godinu sve više ljudi iz Srbije učestvuje na ovom programu, koristeći ovu fantastičnu šansu.

Polaznici ovog programa nakon obuke dobijaju prestižni TESOL sertifikat kao i mogućnost da se zaposle kao predavači engleskog jezika u školama na teritoriji Azije (državne škole, privatne škole jezika i dečiji kampovi).

U opticaju je preko 60 gradova širom Kine (napomena: sem 4 najveća grada gde se primaju predavači koji su rođeni isključivo na engleskim govornim područjima – SAD, Engleska, Kanada, Australija).

TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) kurs Vam omogućava da dobijete sertifikat koji je priznat u 90 zemalja širom sveta. Ovaj sertifikat Vam omogućava da postanete ovlašćeni predavač engleskog jezika i da na taj način dobijete moguće zaposlenje. Tesol sertifikat vam takođe pruža mogućnost da konkurišete na bolje i plaćenije poslove nego li sa nekim drugim sertifikatima sličnog tipa. 

Najbolje kod Tesol sertifikata jeste to što ne zahteva po svaku cenu praksu i iskustvo u predavanju. Jedna od najvažnijih stavki jeste Vaše prvobitno znanje engleskog jezika. Da bi ste dobili posao u Kini, predavanje engleskog jezika, potrebni su vam konverzacijski nivo engleskog, ljubav prema deci i dobra volja. 


Zašto Kina i naš program


Dosta je razloga zbog kojih bi trebalo da se odlučite za naš program a mi ćemo vam nabrojati samo neke od njih:

Saznaj više na blogu: Kina zemlja milijardera, milionskih gradova i predavača engleskog jezika


Uslovi učešća

Work and travel china


Trajanje programa

Program traje 10 meseci, cela školska godina. Nekada ponude mogu da traju i do 12 meseci. Ponude za kraći boravak,  manje od 10 meseci, su retke i uglavnom se traže predavači na duži period. Trajanje programa je najbolje i najisplativije ako su ugovori za celu školsku godinu, u trajanju od 10 meseci. 


Prijavljivanje na program

Prvi korak je intervju sa TESOL predstavnikom ili nekim od ovlašćenih lica iz naše eagencije koji procenjuju nivo vašeg znanja engleskog jezika (potreban je konverzacijski nivo), a potom sledi održavanje TESOL kursa koji se pohađa uživo ili online. Kurs TESOL programa (u Srbiji) traje 5 dana (60h). TESOL sertifikat zahteva minimum od 120h učenja, pa se dodatnih 60h odrađuje online posle uspešno završenog kursa (jedna od izabranih specijalizacija u trajanju od 60h. 


Zarade i bonusi

Plata se isplaćuje na mesečnom nivou, startna plata može biti u rasponu od oko $1000 - $2000  ali predavači u najvećem broju slučajeva zarađuju i više usled mogućnosti da drže i veliki broj privatnih časova jezika, van regularne nastave. Radni sati u školama se kreću od oko 30 do 40 časova na nedeljnom nivou.

Na kraju sezone postoji mogućnost dobijanja bonusa kao potvrda korektne i uspešne sezone, dok pri programu za celu školsku godinu, klijent u nekim slučajevima može dobiti i mesec dana plaćenog odmora.

Saznaj više na blogu: Posao i život u Kini


Smeštaj i transport  

Nakon dolaska u Kinu, predavača uglavnom čeka prevoz do hotela ili konačne destinacije gde ce odsedati. Smeštaj je u većini slučajeva plaćen, ima ga poslodavac ili ga rentira za zaposlenog. U nekim slučajevima smeštaj mora da plaća kandidat i takva je situacija uglavnom u većim gradovima. Ako smeštaj plaća kandidat tada je i plata kandidata uglavnom veća. 

Ukoliko aplikant želi da bude smešten na lokaciji koju sam izabere, na primer u centru grada, on plaća u tom slučaju samo razliku koštanja željenog stana i stana koji mu je dodeljen, a ta razlika nije veća od $100-200.

Režije, koje nisu uključene u plaćeni smeštaj, iznose $30-60 mesečno.


Cena programa 

Sa tesol kursom: $1195 - $1095 promo cena do 15-og Februara 2019.

Bez tesol kursa: $600 -  $300 promo cena do 15-og Decembra 2019.

Šta je uključeno u cenu 

Šta nije uključeno u cenu

Napomena: Za celogodišnje ugovore, avio karta i taksa za viziranje su često refundabilne od strane poslodavca. Kandidat ih uglavnom dobija nazad po završetku programa ili ranije, što zavisi od dogovora sa poslodavcem. 


Zašto Tesol kurs

Danas, kao jedan od najstarijih i najuglednijih programa, TESOL obezbeđuje obuku i podršku talentovanim i upornim ljudima da ostvare svoje ciljeve u karijeri. Naši instruktori su lideri u oblasti TESOL programa, koji imaju napredne studije u raznim oblastima kao što je obrazovanje, i poseduju decenije iskustva u nastavi engleskog jezika kako  međunarodnim studentima tako i studentima iz lokalnih područja. Predavači sa uglednog inostranog univerziteta dolaze u Srbiju da vas pripreme i omoguce prestižan sertifikat. Oni vas uče na koji način da predajete deci, a kada dođete u Kinu shvatićete koliko Vas cene kao nekoga ko im prenosi znanje. Imaćete ugled, zarađivati odlično, bez mnogočasovnog rada i uživati u najnaprednijoj zemlji na svetu!