WORK & TRAVEL GERMANY

WINTER & SUMMER


Zašto..winter/summer Work & Travel Germany?

.

Najvažniji benefiti i akcije:

. 

.

.

MI VOLIMO DA VAM POMAŽEMO 

U OSTVARENJU VAŠIH SNOVA 


PRIJAVE ZA ZIMSKU SEZONU

do kraja novembra 2019.

(Prijave produžene zbog kvalitetno obavljenih intervjua sa poslodavcima)

PRIJAVE ZA LETNJU SEZONU

produžene do popune kapaciteta!


INSPIRIT vrši usluge konsaltinga, te upućuje studente na studentski program Summer Work & Travel Germany koji već dugi niz godina realizuje naš nemački partner. .

Summer Work & Travel Germany podrazumeva rad, letovanje, usavršavanje nemačkog kao i zarada džeparca tokom boravka u Nemačkoj.


Uslovi


Prijava

Prvi korak u procesu prijave je da nas kontaktirate (e-mail, telefon, dolazak do naših kancelarija) i zabeležimo vaše ime i prezime, e-mail, telefon, fakultet koji studirate. Zatim nam pišete CV na nemačkom koji nam šaljete na adresu info@radiiputuj.com  kao i ostatak dokumentacije koju budemo zahtevali. Čim primimo vaš CV, dokumentaciju i uplatu prijave, vi ste rezervisali mesto na programu (broj mesta je ograničen), Nakon toga naš partner iz Nemačke tj. organizator ovog programa će obaviti skype intervju (ili uživo intervju, zavisno od njihovog rasporeda) sa vama i oceniti vaš nivo poznavanja nemačkog jezika. Intervjui sa nemačkim partnerom će se održavati u Decembru/Januaru/Februaru (za one koji apiciraju za letnji deo programa), dok će se intervjui za studente koji apliciraju za zimski deo programa održavati početkom Oktobra i  Novembra.

Na osnovu vašeg poznavanja i nivoa engleskog / nemačkog jezika, naš nemački partner će vam proslediti radnu/poslovnu ponudu. Možete dobiti maksimalno 2 ponude. Ukoliko je vaše poznavanje jezika slabije, nećete imati opciju dobijanja dodatne ponude.

Prva rata se plaća u roku od 30 dana od prijave na program. Nakon dobijene radne ponude i prihvatanje iste, plaća se druga rata (u roku od 3 dana). Zatim nemački partner i organizator programa  predaje za vas za Work permit (radnu dozvolu) koja se čeka do dva meseca. Čim vaša radna dozvola bude izdata plaća se i preostali deo programa. PROMO cene za SRBIJU / B&H

Prijava na program za Srbiju 2500 RSD (uključen popust na prijavu od 5500 din.)

Prijava na program za BiH: 50 Euro

.

 PROMO cene za CRNU GORU 

Prijava na program za Crnu Goru: 55 EUR

*Cena self programa umanjuje se za 150 eura, jedino u slučajevima kada student ima radnu ponudu i smeštajU cenu je uključeno

Napomena: Student na programu može boraviti maksimalno 90 dana, nakon čega mora napustiti teritoriju EU.


U cenu nije uključeno


Zarada na programu

Studenti mogu očekivati od 9,19 - 14 eura/h bruto. Poslodavci nude oko 35‐40 radnih sati nedeljno (na nivou cele sezone). Određeni poslodavci u ponudi imaju uključen smeštaj ili hranu dok se kod većine poslodavaca plaća smeštaj, hrana nije uključena. Takođe, neke poslovne ponude podrazumevaju dodatni bakšiš kao što su poslovi konobara, rad na kasi i slično. Na nekim poslovima možete imate prekovremene sate zavisno od potreba poslodavaca.


Vrste poslova

Većina poslova je u restoranima, hotelima, zabavnim parkovima, prodavnicama itd.


Način plaćanja


Otkazivanje programa / Uslovi refundacije.

Trajanje programa / Pravila

Program maksimalno može da traje 88 dana jer student mora da napusti EU u periodu od 90 dana. U slučaju prekoračenja može platiti kaznu. Ovo pravilo važi za studente koji nemaju pasoš Evropske Unije.

Tokom trajanja radnog dela programa student može dobiti otkaz u slučaju bilo kakvih nepravilnosti: nedolazak na posao, odbija da radi određene poslove, nepoštovanje nadređenih kao i radnih kolega, krađa i sl. Poslodavac zadržava i pravo da studentu promeni radnu poziciju u slučaju da se ne snalazi na poziciji za koju je aplicirao ili u slucaju nedostatka posla na poziciji za koju je aplicirao i sl.

U privih nekoliko nedelja može se desiti da student nema pune radne sate kao na ugovoru jer je potrebno da student prvenstveno nauči da radi, prilagodi se jeziku i terminima koji se na tom radnom mestu koriste a svakako i da sama sezona dostigne puni jek. Nakon tog perioda prilagođavanja student može očekivati veći broj radnih sati i po završetku sezone broj radnih sati iz ugovora mora odgovarati broju radnih sati u toku cele sezone. Nemaju svi studenti jednak broj sati, prekovremenih sati, napojnice,  jer to zavisi iskuljučivo od studenta, tj.koliko je student vredan, koliko brzo se adaptirao na okolinu i uklopio, koliko su ga dobro prihvatili njegovi nadređeni te kakvo je njegovo poznavanje nemačkog jezika kao i od nadređenih i da li je dobra sezona, da li dobro posluje poslodavac, itd.


Porez

Studenti imaju pravo raditi  povraćaj poreza ukoliko im poslodavac bude skidao određen porez s mesečnih čekova. Neki poslodavci isplaćuju platu u kešu dok drugi preko računa te u skladu sa tim nekim studentima će biti odbijan porez. To nije novac koji ćete vi izgubiti već će biti na neki način vaša štednja s obzirom da proceduru za povraćaj tog novca možete započeti kada se vratite sa programa. Kako niste EU državljanin vi nemate obavezu plaćanja poreza tako da nakon povratka sa programa možete i vršiti povraćaj poreza ukoliko Vam je odbijan od satnice.

INSPIRIT agencija će vam predložiti partnersku agenciju koja vrši usluge povrata poreza već dugi niz godina.